₪400
בעידן של היום שהטכנולוגיה ובדגש בתחום התקשורת גרמה למהפכה עולמית, שבה מידע עובר ממקום למקום חוצה גבולות, וזמין כל הזמן לרוב האוכלוסייה. הדבר מביא את התקשורת למעמד וחשיבות רבה ביותר בעיני רבים מהחוקרים. התקשרות הביאה לעולם את תופעת “ההיברידיות” בקרב מהגרים ועולים, במילים אחרות שמהגרים עוברים ממדינה למדינה אחרת הם מרגישים” עוברים לשם אך מרגישים כאן” זאת אומרת שהתקשורת מאפשרת להם להמשיך לקבל מידע על מדינת המוצא שלהם, לשמוע את שפת האם שלהם, ובכך לשמר את זהותם. אך תופעה זו מפחידה לרוב את קהילת הרוב או הרוב באותה מדינה, והם מפחדים מכרסום הזהות של הרוב (Freedman,2004).
לכן נושא תקשורת המונים וסיקור מהגרים ועולים דבר מסקרן ומעניין, לאור זאת הדבר הזה עניין אותי ובחרתי לדון ולחקור נושר סיקור תקשורתי למהגרים ועולים. ולהלן שאלת המחקר המרכזית:
איך התקשורת מסקרת את העולים והמהגרים שהם מיעוט בישראל ובחו”ל?
העבודה מורכבת מארבעה פרקים עיקריים, כאשר בפרק הראשון מוצג סקריה ספרותית בנושאים: תקשורת מהי?, סוג התקשורת, ומאפיינים של תקשורת המונים. ובפרק שני מוצגים נושאים ומחקרים שונים סביב סוגיית העלייה וההגירה, כאן מוצגים מחקרים שונים המתייחסים לעלייה הרוסית, האתיופית, ואחרות. הפרק השלישי מציג התייחסויות לסיקור תקשורתי למהגרים, האם תקשורת תומכת או מבקרת ועוד נושאים מעניינים, פרק אחרון הינו דיון וסיכום.