₪400
מחלקת הסרטן הינה מחלה מורכב וקשה מאוד, מחלה שמתמודדים איתה רופאים בארץ ובעולם תוך גיוון בשיטות הטיפול והתאמתם למצב החולה, סוגים שונים של מחלה זו, ובחלק מהמקרים מחלה זו סופנית. למחלה והטיפול במחלה השלכות נפשית קשות על החולים, ולאישיות של החולה ומאפייניו השפעה ניכרת על מצבו הבריאותי והתדרדרות המחלה, ואפילו מחלות נלוות נוספות הנגרמות בכלל אופיו השלילי של החולה (גרנד וקדמון, 2015). גם עולה לפי גרנד וקדמון (2015) שחולי סרטן בעלי אופי מסוג (Tupe D Personality או נוירוטיות) מתאפיינים בקושי בעת אינטראקציה חברתית עם אחרים, בנטייה לחוות רגשות שליליות, דאגה ואף דיכאון, ושאופי זה משפע באופן שליל יעל היבטים פסיכו-סוציאליים.
לאור זאת החוסן הנפשי של החולה יכול להיות לו השפעה על התמודדות שלו עם המחלה, החוסן הנפשי אחת ההגדרות שלו בספרות המקצועית לפי פדן וגל (2021) “חוסן נפשי” הינו היכולת של היחיד להתנהג באופן מסתגל במהלך משבר על רקע אישי, בריאותי, חברתי, כלכלי, פוליטי או בטחוני, על מנת לשוב לרמת תפקוד קודמת או לרמת תפקוד משופרת. לכן בעבודה זו מאוד עניין אותי לבחון ולבדוק את ההשפעה של החוסן הנפשי על התמודדות עם מחלת הסרטן הנחשבת למשבר בריאותי קשה עובר החולה, לכן שאלת המחקר המרכזית בעבודה זו הינה כדלקמן:
האם החוסן הנפשי משפר התמודדות עם מחלת הסרטן ?
השערת המחקר הינה: החוסן הנפשי ישפר את ההתמודדות עם מחלת הסרטן.
העבודה הינה עיונית ומכילה ארבעה פרקים מרכזיים: הפרק הראשון דן בנושא הגדרת של חוסן נפשי, והחוסן הנפשי במקצועות שונים והשפעה על התפקוד.; הפרק השני דן בהתפתות מחלת הסרטן, מחלת הסרטן בישראל ובעולם, התמודדות נפשית עם מחלת הסרטן.; הפרק השלישי הינו הקשר החוסן הנפשי והתמודדות עם מחלת הסרטן. ; הפרק הרביעי והאחרון הינו דיון סיכום ומסקנות.